Læger og personale

Find roen med self-compassion i almen praksis

Styrk trivslen i jeres klinik

KURSET ER FULDTTEGNET – VI ARBEJDER PÅ AT LAVE ET LIGNENDE TILBUD I 2024

  • Har I hørt om compassion og self-compassion, og er I nysgerrige på, hvorfor det er relevant for arbejdslivet i almen praksis?
  • Føler I sommetider,  at “empatikassen” er halvtom, eller har I svært ved at slippe arbejdet, når I kommer hjem?
  • Vil I gerne have praktiske redskaber til, hvordan I kan finde større ro i løbet af dagen og hvordan I får et fælles sprog for det i klinikken?

Hvis I kan svare ja til et de ovenstående spørgsmål, så er MidtKrafts halve temadag noget for jer.  Til at undervise på dagen har vi allieret os med Lone Svenningsen, der er praktiserende læge og certificeret underviser i compassion cultivating training. Lone har de senere år undervist mange sundhedsprofessionelle i compassion og self-compassion, og derigennem givet dem et fokus på og konkrete redskaber til at finde ro i et arbejdsliv, der foregår i et højt tempo og under stort tidspres. En af de vigtigste veje dertil er evnen til at kunne vise omsorg for sig selv.

En del af almen praksis’ DNA er at gå i “fiksermode” og finde løsninger på de problemer, som patienterne kommer med. Det kan være udmattende i længden og sommetider også vække følelser af blandt andet afmagt. Sammen med et højt arbejdstempo og komplekse problemstillinger kan det dræne for både energi og empati.

På dagen vil Lone igennem øvelser give jer konkrete redskaber til, hvordan “fiksermode” ikke bliver automatreaktionen og hvordan man som læge og personale kan styrke sig selv i de svære situationer igennem bevidst nærvær. Det bevidste nærvær er ikke tidskrævende og kan sagtens passes ind i en hverdag i almen praksis – men det kræver et vedvarende fokus.

Senere års forskning har vist, at organisationer, som arbejder med self-compassion, ikke alene øger trivslen og reducerer risikoen for stress og udbrændthed blandt de sundhedsprofessionelle – de giver også en bedre patientbehandling.

Alle personalegrupper er velkomne på dagen – eneste forudsætning er en nysgerrighed. Vi anbefaler, at I er to fra klinikken, som deltager, men er du den eneste, der har mulighed for det, er du mere end velkommen.

 

Tilmelding

DATO

4. december 2023

KL. 12.00 - 16.00

STED

Center for Kompetenceudvikling

Olof Palmes Allé 35 ( obs nyt nummer i forhold til tidligere udmelding)

8200 Aarhus N

PRIS

Gratis (dog gebyr på 800 kroner ved no-show)

Kontaktperson

Kontakt