Læger

Virtuelle 45 minutter

Så er det igen tid til en ny omgang Virtuelle 45 klyngeminutter med Peter Voss, som er klyngekonsulent i MidtKraft. Denne gang er overskriften uddannelseslæger og klyngearbejde + et par nyheder. Peter vil gerne høre jer byde ind med erfaringer for at få uddannelseslægerne engageret i klyngearbejdet – måske konkrete historier der er lykkedes, måske tanker om forhold der kan begrænse uddannelseslægernes engagement i klyngearbejdet. 

Først det nye

Klyngepakke om GLP-1-analog

Den nye klyngepakke om GLP-1-analoger har været efterspurgt af praksis. Formålet med klyngepakken er at give klyngens medlemmer et overblik over deres patienter, der er i behandling med GLP-1-analoger. Overblikket kan bruges som baggrund for en drøftelse af, hvordan en eventuel omlægning af behandlingen bedst kan foregå, nu hvor klausulen for tilskud til GLP-1 skærpes.

Datagrundlaget for klyngepakken er en opgørelse over forbruget af GLP-1-analoger med generelt og klausuleret tilskud for hver praksis i klyngen, set i forhold til forbruget i praksis i Region Midtjylland det seneste år samt en opgørelse over den procentvise andel af patienter, der det seneste år ikke har fået SGLT-2-hæmmer og/eller metformin før GLP-1 analog, samt de patienter der er i monoterapi med GLP-1-analog. Data er opgjort i antal patienter/1.000 sikrede

 Klyngepakke om ADHD

Formålet med den kommende nye klyngepakke om ADHD-medicin er at belyse medicinforbruget hos ADHD patienter i hver praksis i klyngen. Datagrundlaget for klyngepakken er en opgørelse over forbruget for ADHD-medicin (Methylphenidat (N06BA04), lisdexamfetamin (N06BA09), dexamfetamin (N06BA02), Atomoxetin (N06BA12)) og data er opgjort i antal patienter/1.000 sikrede.

Uddannelseslæger og klyngearbejde

Jeg vil gerne tale med jer om jeres erfaringer med uddannelseslægerne omkring kvalitetssikringsprojekter i almen praksis.

Hoveduddannelseslægerne laver forskningstræningsopgave og det viser sig at opgaverne i stigende grad har karakter af at være kvalitetssikringsprojekter. På sigt kunne man godt tænke sig at kvalitetssikringsopgaven kunne tage udgangspunkt i den enkelte praksis’ klyngearbejde og det kunne være en hjælp i forhold til at få klyngearbejdet helt hjem i praksis forestiller jeg mig.

Jeg indbyder derfor til en snak med jer om jeres erfaringer eller umiddelbare holdninger til at engagere vore uddannelseslæger i tutorpraksis’ kvalitetsarbejde:

  • Har I erfaringer med at inddrage nogen af uddannelseslægerne i kvalitets arbejdet i klinikken – audit, patient gennemgange, medicin gennemgange, andet
  • Er det en vej at gå?
  • Er der udfordringer i at lade uddannelseslægerne deltage i klinikkens kvalitetsarbejde?
  • Kan uddannelses lægerne deltage i klyngemøderne?
  • Taler vi alle uddannelseslæger eller kun læger i hoveduddannelse til almen praksis?
  • Andre forhold af betydning?
  • Hvad kan MidtKraft gøre?

Kom og giv dit besyv med online: https://us06web.zoom.us/j/87238530565 – der er åbent fra kl. 16.00. Jeg træffes også på mobil 21750215 hvis det bøvler med teknikken.

Er du forhindret, så skriv gerne til mig om dine erfaringer/refleksioner: pvoss@dadlnet.dk

Husk KIAP’s inspirationsdage d. 20 og 21 marts 2025 – sæt bare kryds i kalenderen nu.

DATO

1. oktober 2024

KL. 16.15 - 17.00

STED

Virtuelt: https://us06web.zoom.us/j/87238530565 

PRIS

Gratis

Kontaktperson

Kontakt