Læger og personale

Find roen med self-compassion i almen praksis

Styrk trivslen i jeres klinik

KURSET ER FULDTEGNET – DU HAR MULIGHED FOR AT SKRIVE DIG PÅ VENTELISTE

  • Har I hørt om compassion og self-compassion, og er I nysgerrige på, hvorfor det er relevant for arbejdslivet i almen praksis?
  • Føler I sommetider,  at “empatikassen” er halvtom, eller har I svært ved at slippe arbejdet, når I kommer hjem?
  • Vil I gerne have praktiske redskaber til, hvordan I kan finde større ro i løbet af dagen og hvordan I får et fælles sprog for det i klinikken?

Hvis I kan svare ja til et de ovenstående spørgsmål, så er MidtKrafts halve temadag noget for jer.  Til at undervise på dagen har vi allieret os med Lone Svenningsen, der er praktiserende læge og certificeret underviser i compassion cultivating training. Lone har de senere år undervist mange sundhedsprofessionelle i compassion og self-compassion, og derigennem givet dem et fokus på og konkrete redskaber til at finde ro i et arbejdsliv, der foregår i et højt tempo og under stort tidspres. En af de vigtigste veje dertil er evnen til at kunne vise omsorg for sig selv.

En del af almen praksis’ DNA er at gå i “fiksermode” og finde løsninger på de problemer, som patienterne kommer med. Det kan være udmattende i længden og sommetider også vække følelser af blandt andet afmagt. Sammen med et højt arbejdstempo og komplekse problemstillinger kan det dræne for både energi og empati.

På dagen vil Lone igennem øvelser give jer konkrete redskaber til, hvordan “fiksermode” ikke bliver automatreaktionen og hvordan man som læge og personale kan styrke sig selv i de svære situationer igennem bevidst nærvær. Det bevidste nærvær er ikke tidskrævende og kan sagtens passes ind i en hverdag i almen praksis – men det kræver et vedvarende fokus.

Senere års forskning har vist, at organisationer, som arbejder med self-compassion, ikke alene øger trivslen og reducerer risikoen for stress og udbrændthed blandt de sundhedsprofessionelle – de giver også en bedre patientbehandling.

Alle personalegrupper er velkomne på dagen – eneste forudsætning er en nysgerrighed. Vi anbefaler, at I er to fra klinikken, som deltager, men er du den eneste, der har mulighed for det, er du mere end velkommen.

 

Tilmelding

DATO

15. marts 2024

KL. 09.00 - 13.00

STED

Gl. Skovridergaard

Marienlundsvej 36, 8600 Silkeborg

PRIS

600 KRONER

Hvad siger tidligere deltagere?

Hvad siger tidligere deltagere på kurset:

“Super godt format. Konkret og nemt at gå til. Jeg har allerede brugt det selv og med mine patienter”

“Fantastisk, at det er et fælles kursus. Det giver en fantastisk fælles forståelse af compassion i klinikken”

Kontaktperson

Kontakt