Udviklingspraksis

Fem praksis i Region Midtjylland er udviklingspraksis for MidtKraft. Det betyder, at de, sammen med MidtKraft, laver projekter i almen praksis, der er med til at fremme praksisnær kvalitetsudvikling.

Hvad er udviklingspraksis, og hvordan bliver vi det?

Udviklingspraksis er et samarbejde mellem MidtKraft og PLO-M og er finansieret af midler fra Kvalitets- og Efteruddannelsesudvalget.

Som udviklingspraksis er I med til at udvikle og gennemføre praksisnære kvalitetsprojekter ligesom I kan teste regionale indsatser eller deltage i pilotstudier.

I får et årligt honorar – et basishonorar + honorar pr. kapacitet i jeres praksis.

I kan søge om at bliver udviklingspraksis i en periode på tre år. Der er en forskudt udskiftning, så der er en god blanding af nye og erfarne udviklingspraksis.

MidtKraft søger til foråret 2025 3 nye udviklingspraksis. Hold øje med opslag her på siden og på praksis.dk

Hvilke projekter laver udviklingspraksis?

Projekterne er forskellige. Det kan være værktøjer eller tiltag, der bliver afprøvet, før de implementeres i større skala; initiativer på baggrund af overenskomsten eller projekter i tilknytning til forskning i samarbejde med Forskningsenheden for Almen Praksis. De fem udviklingspraksis er også selv med til at pege på relevante emner og udvikle projekter.

I 2024 har udviklingspraksis blandt andet arbejdet med opsporing af søvnapnø i forbindelse med årsstatus for diabetes 2 samt en indsats i forhold til unge patienter, der får/har fået astmamedicin.

Tidligere projekter har blandt andet været organisering af årsstatus for patienter, der får antipsykotisk medicin, organisering af indsats i forhold til patienter med demens med særligt fokus på samarbejdet med demenskoordinator i kommunerne, audit på UVI-infektioner blandt plejehjemsbeboere; brug af CRP i almen praksis samt medicingennemgang og fælles konsultation sammen med farmaceuter fra MidtKrafts medicinteam.

Hvad siger de nuværende praksis om det at være udviklingspraksis?

“At være udviklingspraksis har givet os et fagligt løft i klinikken. Vores personale elsker det!”

“Det giver energi. Blikket hæves fra hverdagen, og vi tager noget af den energi med hjem, når vi sidder foran patienterne.”

“Vi danskere kan godt lide at hyggehade. Læger kan godt lide at hyggehade regionen. At være med her har klart givet os et andet billede af regionen.”

“Jeg kan godt lide at lave projekter i egen praksis, men det er også fedt at være med til at afprøve noget for ens kolleger.”

Kontakt

Kontakt