Hvad og hvor meget udskriver vi i praksis – sparringsbesøg med overblik over udvalgte ordinationer

Hvor meget antibiotika udskriver vi i praksis? Hvilke mønstre er der i forhold til smertestillende medicin? Hvordan går det med vores fokus på vanedannende medicin? Det tilbyder MidtKrafts medicinteam at sparre med jer om.

Besøg med forskelligt fokus

Måske har I allerede prøvet at kigge på medicindata i klyngen og drøftet variationen praksis imellem? Vi tilbyder både et besøg, hvor I kommer bredt omkring flere farmakologiske områder, eller et mere fokuseret besøg, hvor I går i dybden med specifikke lægemidler.

Et fokuseret tema kan være:

  • Vanedannende medicin
  • Smertestillende medicin
  • Antibiotika
  • Diabetes
  • Urologika

Ønsker I at arbejde med et tema, der ikke er indeholdt i listen ovenfor, er I altid velkomne til at kontakte os.

Hvilke data arbejder vi med?

Besøget tager udgangspunkt i jeres medicindata fra Ordiprax, som farmaceuten trækker forud for besøget. I får mulighed for at dykke ned i egne data og på den baggrund komme rundt om området: jeres organisering, dilemmaer, bivirkninger etc. Ud fra gældende anbefalinger giver vi også inspiration til, hvordan I kan arbejde med at ændre jeres ordinationer, blandt andet ved hjælp af værktøjer som seponeringslisten og basislisten.

Kontakt os på medicinteamet@stab.rm.dk med en kort beskrivelse af det emne, I ønsker at arbejde med.

Hvad er ordiprax, og hvad kan det bruges til?

Ordinationsdata trækkes i Ordiprax. Læs mere om, hvilke data Ordiprax indeholder her

Sparringen er gratis, og kan være for både læger og personale.

Formen er dialogbaseret.

I skal afsætte 1-1½ timer til mødet.

Ordinationsmønstre i klyngen

Hvis du er klyngekoordinator og/eller mødeansvarlig for et klyngemøde, hvor I arbejder med en klyngepakke fra MidtKraft, og hvor data er fra Ordiprax, kan du altid booke et telefonisk eller virtuelt møde med en farmaceut fra medicinteamet, hvis du har spørgsmål til data eller ønsker dem gennemgået forud for mødet.

Medicinteamet tilbyder også at komme ud i klyngen og præsentere medicindata for jer. Varighed og indhold aftaler I med hinanden.

Kontaktpersoner

Kontakt